Včelí peľ kvetový - čistý 100 g
  • Včelí peľ kvetový - čistý 100 g
2,40€

Všetky ceny sú uvedené s DPH

Tovar SKLADOM odosielame do 48 hodín
Doprava ZADARMO pri nákupe nad 60€
Možnosť vrátenia alebo výmeny do 14 dní
Bezpečný nákup u overeného predajcu
Dostupnosť: Vypredané

Včelí peľ kvetový sušený je 100% prírodný produkt. Včelí peľ je prírodný multivitamín. Obsahuje prírodné antibiotiká, bielkoviny, mastné kyseliny, vitamíny, obrovské množstvo B komplexu, minerálne látky a iné cenné látky pre ľudský organizmus. Je vynikajúcim prameňom energií pre všetkých aktívnych ľudí, pretože dodáva energiu, reguluje hladinu cukru v krvi a pomáha pri zvýšenej fyzickej a psychickej námahe.

Užívanie peľu:
Aby sa peľové zrnká dali stráviť a využiť, musí peľ prejsť fermentáciou (štiepením) v mede alebo v medovej vode.
Príprava:
1. spôsob
Kávovú lyžičku peľu nasypte do pohára a prilejte malé množstvo vody. Po navlhnutí peľových zrniek rozmiešajte na hustú kašu. Potom pridajte menšie množstvo medu a po zmiešaní môžete užívať.  
2.spôsob
40g / 5 pol.lyžíc/ prevarenej vody po vychladnutí primiešať 25 g medu /2 pol.lyžice/ a 100 g peľu. Riadne premiešať, a nechať 3 dni v otvorenom pohári. Užíva sa 1-3 lyžičky denne.  Podrobný popis tu

Dávkovanie:
Odporúčaná dávka pre dospelého človeka je maximálne 15 g denne (1 kávová lyžička = 5 g). V ideálnom prípade podávame peľ ráno nalačno (nevadí ak ho primiešame aj do jedla, či nápoja) poprípade 3 x denne 1 lyžička. Peľ môžete užívať aj počas jedla, ale nikdy nie večer alebo pred spaním. Doba užívania je jeden mesiac. Potom musí nasledovať prestávka, minimálne jeden týždeň. Optimálne je užívanie niekoľkokrát za rok, hlavne na začiatku ročných období, pred chrípkovými obdobiami a počas zvýšeného výskytu chorých vo vašom okolí.

Upozornenie: V prípade zistenej alergie je vhodné sa o konzumácii poradiť so svojím lekárom.

Skladovanie: Peľ je nutné skladovať na tmavom a suchom mieste, aby sa zachovali jeho fyzikálno-chemické vlastnosti.

Krajina pôvodu: Slovensko.

Nutričná hodnota – včelí peľ (100g)
KJ– 1 291,5 Kcal– 315 Bielkoviny– 25 g Sacharidy– 34 g Tuk – 5 g
Včelí peľ obsahuje – 100 g
Draslík 224 mg Vitamín B2 5 mg
Vitamín B1 4,2 mg Vitamín B6 5,9 mg

 

Návod ako premeniť sušený peľ na kašu, ktorú vie ľudské telo stráviť a tak maximálne využiť všetky aminokyseliny, minerály a vitamíny obsiahnuté v peli.

Aby sa peľové zrnká dali stráviť a využiť, musí peľ prejsť fermentáciou (štiepením) v mede alebo v medovej vode. Tu Vám uvedieme prípravu tzv. peľovej kaše zo 100 g pelu - rozmiešaním v medovej vode. Takto pripravené množstvo stačí pre jednu osobu na cca 10 dní pri užívaní 2 x 1 lyžička denne. Môžete pripraviť aj väčšie množstvo pri dodržaní pomeru vody, medu a peľu. Na obrázkoch je 200 g peľu v 3 dcl pohári.

Na prípravu zo 100 g peľu potrebujete: 

  • malý pohár s víčkom - 1 ks      
  • sušený peľ - 100 g,                                                                                                                            
  • med - 2 pol. lyžice,                                                                                                                                              
  • prevarená vlažná voda - 5 pol. lyžíc
     

 

Do prevarenej vychladnutej, najlepšie vlažnej vody primiešajte med. Keď sa med celkom rozpustí nasypte do pohára peľ.  

peľ v medovej vode 

 

Poriadne premiešajte a túto peľovo-medovú zmes nechajte 3 dni odpočívať v otvorenom pohári.

včelí peľ po premiešaní včelí peľ po premiešaní

 

Po troch dňoch vznikne peľová kaša podobnej konzistencie ako peľové zásoby včiel v úľoch.

včelí peľ s medom o 3 dni fermentovaný včelí peľ

Hotovú kašu skladujte v uzatvorenom pohári v chladničke. 

Napísať recenziu alebo upozorniť na chybný popis

Poznámka: HTML nie je preložené!
- +


Odporúčame dokúpiť