Kultúry na prípravu pravého bulharského jogurtu 1g
2,30€

Všetky ceny sú uvedené s DPH

Tovar SKLADOM odosielame do 48 hodín
Doprava ZADARMO pri nákupe nad 60€
Možnosť vrátenia alebo výmeny do 14 dní
Bezpečný nákup u overeného predajcu
Dostupnosť: Skladom
Balenie: cca 1g v sáčku  je určený na spracovanie  1-5l mlieka.

Bulharský jogurt je jedinečným a nenahraditeľným zdrojom najkvalitnejších probiotík. Hlavnú úlohu tu má LACTOBACILLUS BULGARICUS.

Originálny bulharský jogurt je symbiotická kombinácia izolovaná z prírodných zdrojov vybraných kmeňov, kyslomliečnych organizmov. Bulharský laktobacilus je známy  faktor  dobrého  zdravia  a dlhovekosti.  Účinok kultúry je nápomocný obnovovaniu  prirodzenej bakteriálnej mikroflóry v ľudskom tráviacom trakte. Kultúry napomáhajú biodegradácii cholesterolu, podporujú vylučovanie toxínov z organizmu, majú protirakovinový  efekt  a aktivujú imunitný systém. Tento druh jogurtu nezahlieňuje organizmus.

Bulharský jogurt s bifido kultúrami má všetky vlastnosti originálního bulharského jogurtu a navyše je obohatený unikátnym komplexom bifidobaktérií, ktoré sú súčsťou prirodzenej črevnej mikroflóry človeka.  Zamedzujú rozvoju nechcených druhov baktérií, detoxikujú organizmus a aktivujú  imunitný systém. Konzumácia mliečných produktov s aktívnymi bifidobaktériami a laktobacilmi je ideálny spôsob udržovania prirodzenej mikroflóry v tráviacom trakte.

 Kefír je tradičný kaukazský nápoj, známy svojími liečivými vlastnosťami. Kefír je unikátný simbiotický komplex,  kyslomliečnych mikroorganizmov, octových baktérií  a špeciálneho  kefíroveho droždia. Metabolické produkty so spoločnou fermentáciou mikroorganizmov sú základom probiotického pôsobenia nápoja. Kefírové  mikroorganizmy prežívajú a rozmnožujú sa v tráviacom trakte a prispievajú k vylepšeniu jeho ekosystému, vylučujú toxíny z organizmu, obmedzujú nežiadúce baktérie a udržujú jeho perfektnú kondíciu.

 

Obsah:  Minimálne 109 živých kultúr v sáčku (1g), Lactobacillus delbrueckii sp.bulgaricus, Streptococcus salivarius sp. Thermophilus., kmene sú použité  z prírodných zdrojov, ktoré nie su geneticky modifikované.

Čo je  LACTOBACILLUS  BULGARICUS
Lactobacillus Bulgaricus je výnimočný druh kyslomliečnej baktérie. Radí sa medzi probiotiká, čo sú pre človeka prospešné symbiotické baktérie. Po ich konzumácii žijú v črevách človeka. 

L. Bulgaricus má v zažívacom trakte niekoľko dôležitých úloh:
  • pomáha s absorpciou potrebných živín
  • znižuje počet črevných infekcií
  • vytvára prirodzené antibiotiká
  • podporuje imunitný systém.
Ďalšou užitočnou funkciou je blokovanie priľnavosti škodlivých baktérií na stenu čreva. Ak sa mikroorganizmy nemôžu usadiť na črevnej sliznici, nemajú veľkú nádej na úspech. Preto je táto schopnosť tohto probiotika veľmi dôležitá.

Odlišnosti medzi L.Bulgaricus a ostatnými probiotikami:

Prvý rozdiel: L. Bulgaricus je najvzácnejším a najúčinnejším druhom kyslomliečnej baktérie a nachádza sa  len na území Bulharska. L. Bulgaricus a jeho unikátne liečebné vlastnosti sú svetovým bohatstvom.

Druhý rozdiel: Na rozdiel od L. Bulgaricus, ostatné probiotické baktérie, ako Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium a iné sú stálymi obyvateľmi hrubého čreva u ľudí a zvierat. Ak sa do organizmu L. Bulgaricus nedodáva neustále, po cca 10 -15 dňoch sa vymýva z organizmu a nenachádza sa v ňom.

Tretí rozdiel:  je v tom, že v prírode L. Bulgaricus žije samostatne a len pri kyslomliečnej fermentácii (kvasení) dochádza u ľudí aj zvierat ku kooperácií s iným druhom probiotickej baktérie. Pri tejto kooperácii si baktérie vzájomne pomáhajú, čo vedie k omnoho silnejším užitočným efektom.

Dochádza k silnému efektu:
  • imunostimulujúcemu
  • protirakovinovému
  • antibakteriálnemu
  • detoxikačnému
  • antiateroskleróznemu
  • a ostatným užitočným efektom vďaka L. Bulgaricus.

L. Bulgaricus je mimoriadne odolným kmeňom. Počas jeho cesty tráviacou sústavou vydrží nízke úrovne pH v žalúdku. Mnoho probiotických produktov nemôže zniesť vysoko kyslé prostredie žalúdka. To je dôvod, pre ktorý niektoré druhy baktérií jednoducho nedôjdu do čreva a teda nesplnia svoje poslanie. Doplnky s L. Bulgaricus sa správajú ako spóry, v ktorých môže byť baktéria uložená ako semienko. Ak sa raz dostane do tela, prežije aj nepriaznivé podmienky. Neskôr kvitne a rastie v zažívacom trakte a pôsobí veľmi prospešne na celý organizmus.

 

Efekt mliečnokyslých potravín a probiotických baktérií.
  • zvyšujú príjem proteínov, tukov a sacharidov
  • zvyšujú príjem minerálov a stopových prvkov - vápnika, draslíka, fosforu, železa, magnézia, selénu, zinku, mangánu, medi a síry.
  • zvyšujú syntézu a stabilizujú vitamíny – A, B1, B2, B6, B12, C, D, E.
  • zvyšujú a stabilizujú množstvo enzýmov na trávenie bielkovín, tukov, cukrov a vlákniny.
  • zvyšujú syntézu a stabilizáciu hormónov.
Okrem zdravotných účinkov, majú kyslomliečne produkty význam pri stravovaní. Obsahujú totiž všetky zložky stravy – bielkoviny, tuky, sacharidy, minerály, vitamíny. Pomocou nich je možné získať skutočne hodnotné výživové doplnky, ktoré majú významné miesto v oblasti zdravej výživy. Ich pôsobením sa chráni a ozdravuje organizmus ako celok. Sú veľmi efektívne práve pri súčasných chorobách, súvisiacich s fyzickým a psychickým zaťažením. Posledné výskumy dokazujú, že veľká časť chorôb nervového systému, depresií, chronickej únavy, psychické choroby a iné súvisia s premenou mikroflóry v organizme. Každý psychicky chorý človek je postihnutý ťažkou disbakteriózou 3 a 4 stupňa.  Široké použitie probiotík znižuje spotrebu syntetických liekov a chemických látok. Každodenná konzumácia probiotík umožňuje harmóniu so starou medicínou, ktorú povyšuje na medicínu budúcnosti.

Návod na prípravu jogurtov a kefíru:
1 -5 l. mlieka  uvaríme, necháme 30 minút odstáť. Potom ho zchladíme na 38°C (kefír 29°C), potom pridáme 1 sáčok kultúr a dôkladne  premiešame, až sa kultúry rozpustia. Mlieko rozlejeme do čistých nádob a necháme  kvasiť pri teplote 38°C  8-10 hodín, bez miešania (kefír pri teplote 29°C po dobu 14-16 hodín). Teplotu udržujeme tak, že  nádoby prikryjeme izolačným materiálom (deka, termo taška), alebo ich  dáme do rúry a nastavíme na danú teplotu 38°C (kefír 29°C). Keď zakvasenie urobíme večer, na druhý deň ráno je jogurt alebo kefír hotový. Bez miešania nádoby uložíme do chladničky. Po zachladení na 10°C je jogurt alebo kefír vhodný na konzumáciu. Z hotového jogurtu (kefíru) oddelíme časť, ktorú použijeme na ďalšie zakvasenie, 1- 2 polievkové lyžice na 1 l. mlieka, podľa predchádzajúceho návodu. V tomto prípade je fermentácia kratšia o 2-3h. Kvalita jogurtu závisí na kvalite mlieka. Ak nie ste spokojní s výsledkom, skúste iné mlieko. Nie je vhodné trvanlivé mlieko.

Uskladnenie:  0-10°C,  nesmú sa uchovávať otvorené sáčky.
 

Napísať recenziu alebo upozorniť na chybný popis

Poznámka: HTML nie je preložené!
- +


Odporúčame dokúpiť