
Ospravedlňujeme sa za dočasné nedostatky v popisoch produktov. Pracuje na ich zosúladení s platnou legislatívou.
RECEPT - Famózne cícerové lievance s bryndzovým krémom
Všetky ceny sú uvedené s DPH
Ingrediencie (4 porcie):
250g cícerová múka
1 vajce od šťastných sliepok :-)
200ml voda
100g biely jogurt
1 kypriaci prášok z vínneho kameňa
1PL olivový olej
5 strúčikov cesnaku
himalájska soľ
kokosový olej na varenie
250g bryndza
3PL biely jogurt
čerstvé bylinky a pažítku
Postup:
V miske zmiešame cícerovú múku, kypriaci prášok, vajce, vodu, 100 g bieleho jogurtu, cesnak, olivový olej a soľ. Cesto necháme 20 minút odstáť. Keď je cesto odstáte, rozohrejeme na panvici kokosový olej a polievkovou lyžicou robíme lievance, ktoré opekáme z oboch strán. Keď máme lievance upečené, bryndzu vymiešame s 3 lyžicami bieleho jogurtu do hladka. Pridáme nasekané bylinky a pažítku a premiešame. Na tanier poukladáme cícerové lievance a vrstvíme na ne kôpky chutnej bryndze. Posypeme ešte nakrájanou pažítkou.
TIP: Bryndzu môžete ochutiť podľa Vašej chute, napríklad cesnakom, červenou paprikou alebo chilli.
Dobrú chuť :-)