RECEPT - Čokoládovo-banánový koláčik bez múky

RECEPT - Čokoládovo-banánový koláčik bez múky
0,00€

Všetky ceny sú uvedené s DPH

Tovar SKLADOM odosielame do 48 hodín
Doprava ZADARMO pri nákupe nad 60€
Možnosť vrátenia alebo výmeny do 14 dní
Bezpečný nákup u overeného predajcu
Dostupnosť: Vypredané
Výrobca: Iné zdravé

Ingrediencie na 2 cestá:
6 vajec (žĺtka a bielka oddelene)
100g
kokosový cukor
66g kakao
štipka soli

Ingrediencie na krém:
250g mascarpone 
150g
horká viacpercentná čokoláda
2 banány

Ingrediencie na vrchný krém:
1 balenie kyslej smotany alebo bieleho jogurtu

kakao
škorica

Postup:
Vyšľahajte si 3 bielka s polovicou cukru (25g) a štipkou soli do tuhého snehu. Cukor pridávajte postupne počas šľahania. V druhej miske si vyšľahajte 3 žĺtka spolu so zvyšným cukrom (25g) do peny. Pridajte preosiate kakao (33g) a po lyžiciach aj tuhý sneh. Vznikne Vám jemné, nadýchané cesto, ktoré si vylejte na plech. Plech nevymasťujte, ale vysteľte papierom na pečenie. Pečte vo vyhriatej rúre na 200 stupňov približne 8 minút. Cesto si skontrolujte špáradlom. Podľa tohto postupu si upečte aj druhé cesto. Kým upečené cesta chladnú, pripravte si krém. Nad parou si v miske nechajte roztopiť čokoládu. Vidličkou si rozpučte banány na kašu a pridajte ich ku čokoláde. Na záver pridajte mascarpone a celú zmes poriadne premiešajte. Na spodné cesto si natrite celý krém a prikryte ho druhým cestom. Následne koláčik odložte do chladničky a nechajte stuhnúť približne 30 minút. Vrch koláčika môžete potrieť kyslou smotanou, ktorú si vymiešate s cukrom a nakoniec ho môžete posypať kakaom a škoricou. 

Dobrú chuť! :-)

 

Napísať recenziu alebo upozorniť na chybný popis

Poznámka: HTML nie je preložené!
- +


Odporúčame dokúpiť


Švédske kvapky Originál MARIA TREBEN