Bio tapiokový škrob 250 g
1,77€

Všetky ceny sú uvedené s DPH

Tovar SKLADOM odosielame do 48 hodín
Doprava ZADARMO pri nákupe nad 60€
Možnosť vrátenia alebo výmeny do 14 dní
Bezpečný nákup u overeného predajcu
Dostupnosť: Skladom
Výrobca: BiOrganik

Tapioka je chuťovo takmer neutrálny škrob, ktorý sa získava zo spracovaného a vysušeného koreňa manioku jedlého, známeho tiež pod názvom yuca. Pre lepšiu predstavivosť môžeme prirovnať maniok k zemiakom. Túto surovinu používali už starí Mayovia na svoje zasýtenieV obchodoch si ju môžeme zaobstarať vo forme malých bielych guľôčok – tapiokových perličiek alebo ako tapiokovú múku. Vo forme múky pripomína niečo medzi naším Solamylom a Gustinom a používa sa podobne ako spomenuté škroby, teda ako náhrada múky alebo do prípravy krémov.

Zloženie: bio tapiokový škrob.  Výrobok kontrolovaného hospodárstva.

Nutričné ​​hodnoty v 100 g výrobku: Energia: 1498 kJ / 358 kcal; bielkoviny: 0,19 g; tuky: 0,02 g; sacharidy: 87,79.

Skladujte na suchu a tmavom mieste.
Krajina pôvodu: Thajsko
Balenia: 250 g


 

úto (pre nás nezvyčajnú) surovinu používali už starí Mayovia na svoje zasýtenie. Tapioka je chuťovo takmer neutrálny škrob, ktorý sa získava zo spracovaného a vysušeného koreňa manioku jedlého, známeho tiež pod názvom yuca. Pre lepšiu predstavivosť môžeme prirovnať maniok k zemiakom.

Tapioka je zdravým a bohatým zdrojom uhľohydrátov, ktorých obsahuje asi 88%, s nízkym obsahom bielkovín (cca 0,2%) a takmer bez tukov (cca 0,02%). Mineralizuje telo dodávaním vápnika pre zdravie kostí i zubov, fosforu pre zdravú stavbu kostí, draslíka ako prvku v prevencii vysokého krvného tlaku, horčíka pre výbornú funkciu svalového a nervového systému a železa, ktorého dôležitou úlohou je okrem iného prenos kyslíka v tele. Z vitamínov sa v tapioke vyskytuje kyselina listová a niektoré ďalšie vitamíny skupiny B. Keďže patrí, podobne ako zemiaky, medzi prirodzene bezlepkové potraviny, je ideálnou súčasťou bezlepkovej diéty.  Aj pre ľudí, ktorí netrpia celiakiou, je tapioka prínosná pre svoj pozitívny vplyv pri úľave od tráviacich ťažkostí.  Z hľadiska energetického obsahu je tapioka pomerne kalorická (100 g dodá energiu asi 300 kalórií), avšak dokáže rýchlo a na dlhšiu dobu zasýtiť.

Najbežnejším spôsobom prípravy je puding alebo kaša. Tapioka varená v mlieku (odporúča sa kokosové) veľmi pripomína našu ryžu v mlieku. A keďže je hustejšej a rôsolovitejšej konzistencie, môžeme z nej vykúzliť rôzne pudingové tortičky, dezerty ozdobené sezónnym ovocím, ovocným prelivom, zmrzlinou. Pridaním smotany a želatíny sa dezertíky chuťovo približujú panna cotte.

Múka sa uplatní hlavne ako náhrada lepkovej múky – ako zahusťovadlo do polievok, omáčok, všade tam, kde používame na zahustenie zemiaky, ako súčasť krémov do zákuskov i do samotného cesta. Pozor, cesto z takejto múky je veľmi krehké, preto sa tapioková múka skôr hodí do piškótového cesta ako do treného. Dobre sa z nej robia rôzne bezlepkové placky, lievance či palacinky.

Ďalej sa múka výborne hodí na chutný domáci chlieb alebo pečivo, čím výrobok získa po upečení krásnu chrumkavú kôrku.

 

Napísať recenziu alebo upozorniť na chybný popis

Poznámka: HTML nie je preložené!
- +


Odporúčame dokúpiť