Agáve sirup wild z divokého agáve 100% 500 ml
Bez lepku Vegan rastlinné Bez mlieka
5,03€

Všetky ceny sú uvedené s DPH

Tovar SKLADOM odosielame do 48 hodín
Doprava ZADARMO pri nákupe nad 60€
Možnosť vrátenia alebo výmeny do 14 dní
Bezpečný nákup u overeného predajcu
Dostupnosť: Skladom
Výrobca: NATURAL Jihlava
Agávový sirup obsahuje predovšetkým fruktózu a glukózu. Jeho účinok na hladinu krvného cukru (merané podľa jeho glykemického indexu a glykemickej záťaže) je porovnateľný s fruktózou, ktorá má oba glykemické ukazovatele oveľa nižšie ako stolový cukor cukróza. Avšak, konzumácia veľkého množstva fruktózy môže byť pre ľudské telo škodlivé! Agávový sirup je komerčne vyrábané sladidlo získavané z niekoľkých druhov agáve. Je sladšie ako med, ale býva riedšie a tekutejšie. Pri výrobe agávového sirupu je miazga zo strednej časti rastliny extrahovaná, filtrovaná a zahrievaná pri nízkych teplotách. Hlavným polysacharidom je inulín čiže fruktosan, ktorý je tvorený prevažne fruktózou. Táto šťava je potom koncentruje na tekutinu vo forme sirupu. Jeho farba je od svetlej až po tmavo jantárovú.

Zloženie: zahustená šťava vyrobená z divoko rastúcich kaktusov agáve

Použitie: Agávový sirup je približne 1,5 krát sladší ako cukor a v receptoch preto často nahrádza cukor alebo med. Pre vegetariánov je vítanou alternatívou k medu, ktorý niektorí považujú za živočíšny produkt. Agávový sirup sa ľahko a rýchlo rozpúšťa, a preto je vhodným sladidlom do studených nápojov, napr ľadový čaj. Pridáva sa tiež do raňajkových cereálií ako spojivo. Do sladkého pečiva, dezertov, ovocných šalátov, jogurtov, na musli, palacinky, na osladenie nápojov.

Význam pre zdravie: Agávový sirup bol mexickými Aztékmi po stáročia používaný ako sladidlo a dochucovadlo, aj keď aj oni si boli vedomí jeho zdravotných účinkov a používali ho aj ako medicínu, predovšetkým pri hojení rán a liečbe kožných infekcií. Moderné lekárske štúdie hojivé vlastnosti agáve potvrdzujú a vyzdvihujú jej priaznivý glykemický profil. Sacharid inulín má nízky glykemický index, ktorý poskytuje sladkú chuť bez nezdravého rýchleho navýšenia krvného cukru, ktorý spôsobuje väčšina ostatných druhov cukrov. Agávový sirup obsahuje predovšetkým fruktózu a glukózu. Jeho účinok na hladinu krvného cukru (merané podľa jeho glykemického indexu a glykemickej záťaže) je porovnateľný s fruktózou, ktorá má oba glykemickej ukazovatele oveľa nižšia ako stolný cukor cukróza. Avšak, konzumácia veľkého množstva fruktózy môže byť pre ľudské telo škodlivé!

Objem: 500 ml

Skladovanie: Uchovávajte na suchom mieste pri teplote do 25°C.

Krajina pôvodu: Mexiko

 

NATURAL Jihlava

Česká firma Natural Jihlava sa špecializuje na racionálnu výživu, makrobiotiku, bezlepkovú diétu, diétne výrobky, výrobky pre vegeteriánov a vegánov. Časť výrobkov je v BIO kvalite.

Napísať recenziu alebo upozorniť na chybný popis

Poznámka: HTML nie je preložené!
- +


Odporúčame dokúpiť


Švédske kvapky Originál MARIA TREBEN